Goal Heracles – Roda JC

February 21, 2012

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC in winst omgezet. Aanvankelijk leken de Limburgers de beste papieren te hebben door een doelpunt van Sanharib Malki. In de tweede helft kon de formatie van Peter Bosz alsnog drie punten bijschrijven via de treffers van Everton Ramos da Silva en Willie Overtoom.

Peter Bosz kon voor dit duel geen beroep doen op de aan zijn knie geblesseerde Marko Vejinovic en de grieperige Kwame Quansah. De trainer ving de absentie van Quansah op door Thomas Bruns een basisplaats te gunnen. Hij moest vervolgens toezien hoe zijn ploeg nauwelijks grip kon krijgen op het stugge Roda JC. De Limburgers waren in de dertiende minuut dichtbij een treffer na verkeerd terugkoppen van Mark Looms. Remko Pasveer kon Sanharib Malki van scoren afhouden.

Heracles Almelo combineerde moeizaam maar kreeg toch enkele kansen in de eerste helft. De eerste was in de zeventiende minuut toen Samuel Armenteros de bal wist mee te krijgen op Darl Douglas. De inzet was behoorlijk maar Pawel Kieszek kon de bal naast het doel werken. Samuel Armenteros mikte in de twintigste minuut net naast en Kieszek had in de 25e minuut een antwoord op een afstandsschot van Lerin Duarte. Everton Ramos da Silva leek in de 33e minuut de ban te breken maar het doelpunt van de Braziliaan werd afgekeurd wegens buitenspel.

Roda JC probeerde met counters voor gevaar te zorgen en was enkele minuten voor de afgekeurde treffer al gevaarlijk geweest via Mads Junker. De Deen mikte op aangeven van Sanharib Malki net naast. In de veertigste minuut leidde een nieuwe tegenstoot tot de 0-1. Deze keer verzorgde Adil Ramzi de pass en mocht Malki de bal achter Remko Pasveer schuiven.

De tweede helft was aanvankelijk een voorzetting van het eerste bedrijf maar na een uur spelen begon het duel te kantelen in het voordeel van Heracles Almelo. In de 65e minuut viel de 1-1 na een snel genomen inworp. Samuel Armenteros verzorgde het voorbereidende werk en Everton Ramos da Silva had geen problemen om in te tikken.

Acht minuten later was Armenteros ook betrokken bij de 2-1. De Zweed werd de diepte ingestuurd maar werd door de uitgelopen Pawel Kieszek getrakteerd op een geweldige beuk. De doelman kon vertrekken en scheidsrechter Smet legde de bal op de stip. Willie Overtoom gunde vervolgens reservedoelman Mateusz Prus geen enkele kans.

Heracles Almelo maakte het zichzelf in de slotfase onnodig moeilijk. Remko Pasveer moest diverse reddingen brengen waarvan de belangrijkste in de tachtigste minuut was toen hij op de doellijn een kopbal van Jagos Vukovic onschadelijk moest maken. Aan de andere kant kopte Samuel Armenteros in de 87e minuut rakelings naast. Joey Belterman maakte in de blessuretijd zijn debuut in het betaalde voetbal en liep prompt tegen een gele kaart aan. Na vier minuten blessuretijd vond scheidsrechter Smet het welletjes.

Harm van Veldhoven was ontgoocheld na afloop: “Er had meer ingezeten voor ons. Wij speelden een sterke eerste helft maar in de tweede helft verwaterde het bij ons en zaten wij niet meer lekker in de wedstrijd. Heracles Almelo kon gaan combineren en wij hebben 25 minuten lang niet goed gespeeld. Wij zullen ons verlies moeten nemen.”

Peter Bosz stelde dat zijn ploeg had gewonnen van een goede tegenstander: “Wij kregen geen grip op het duel en kwamen overal een stap te laat. Daardoor kwamen wij niet aan voetballen toe. Gaandeweg de tweede helft ging dat beter maar de eindfase was typerend voor de wedstrijd. Wij hebben qua punten een goed vervolg gegeven aan de wedstrijd tegen FC Twente. Qua organisatie was het een stuk minder.”