Willem II – AZ

May 12, 2013

Willem II verlaat de Eredivisie met opgeheven hoofd. De Tilburgers boden hun fans zondag een mooi slotstuk van een verder teleurstellend seizoen. Bekerwinnaar AZ werd comfortabel verslagen (2-0).

Virgil Misidjan maakte vlak na rust de 1-0 na een fout van AZ-verdediger Etienne Reijnen. Na rust was Giliano Wijnaldum de ongelukkige maker van de 2-0. Hij werkte de bal achter zijn eigen doelman. Voor AZ stond er in Tilburg weinig meer op het spel. Door de bekerzege van afgelopen donderdag was de ploeg van Gertjan Verbeek zeker van Europa League-voetbal.

De feestelijkheden van donderdag misten hun uitwerking niet, want AZ was bij lange na niet zo scherp als in De Kuip. Willem II profiteerde daarvan. De ploeg van Jurgen Streppel boekte een verdiende zege. De aanhang van de Tilburgers zong in de tweede helft ‘Jurgen, Jurgen, we worden kampioen’.

De Tricolores voetballen volgend seizoen weer in de Jupiler League en sluiten het seizoen af met 25 punten. AZ sluit af als koploper van het rechterrijtje. De Alkmaarders worden zondagavond in eigen stadion nog gehuldigd voor de bekerwinst.