‘Niet naar excuses zoeken’

August 26, 2013

Nadat hij een paar dagen eerder tegen Atromitos FC van grote waarde was voor AZ, kon Willie Overtoom zondag niet voorkomen dat zijn ploeg in Utrecht tegen een 2-0 nederlaag aanliep. “We hebben de ondergrens bereikt.” “Verdedigend stond het voor rust nog wel goed. Alleen aanvallend konden we geen potten breken”, blikte Overtoom in de catacomben van De Galgenwaard terug. “Het was heel matig vandaag, we hebben de ondergrens bereikt. We moeten niet teveel naar excuses zoeken zoals bijvoorbeeld de invloed van onze Europese wedstrijd. Het was gewoon niet goed. En dat is heel jammer, want als AZ zijnde weet je dat je hier moet kunnen winnen.”

Geforceerd
Direct na rust maakte Overtoom met Celso Ortiz als invaller zijn opwachting: “Wij kwamen erin om meer voetbal te brengen. Dat lukte ons niet. Het was een lastige dag. In Griekenland lukte me inderdaad bijna alles toen ik inviel. Over mijn spel van vandaag ben ik niet tevreden, mede omdat ik te geforceerd naar de openingen zocht. Ik weet dat ik veel meer kan brengen; dit was niet voldoende. Hoe dat komt? Vandaag was ik denk ik teveel bezig om me te bewijzen. Tijdens de speeltijd die ik krijg, wil ik natuurlijk meteen wat laten zien.”

Systeem
AZ speelt de afgelopen duels in een meer behoudend systeem dan voorgaande jaren. “Het komt erop neer dat we moeten zorgen dat het defensief goed staat”, verklaart Overtoom. “Zorgen dat we de nul houden en één of twee keer proberen te scoren. Het is heel degelijk, maar het vergt inderdaad ook veel geduld. En tegen Utrecht heeft het deze keer geen kansen opgeleverd omdat we als team ondermaats speelden.”

Atromitos
Overtoom: “We moeten ons nu richten op donderdag. Dan moeten we tegen Atromitos de groepsfase van de Europa League veiligstellen. Nee, ik ga er niet van uit dat deze nederlaag in Utrecht zal doorwerken naar dat duel.”