Bio

Welkom op mijn officiële website. Deze site hebben we speciaal voor mijn fans gemaakt. Hier houd ik jullie op de hoogte van mijn leven als profvoetballer en deel ik mijn interesses met jullie via mijn blog. Enjoy! – Groetjes Willie

Willie Overtoom werd geboren in Kameroen. Op driejarige leeftijd verhuisde Overtoom naar Obdam in Nederland. Hij begon zijn voetballoopbaan bij de amateurclub Victoria Obdam en maakte op 13-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van AZ. Hij speelde in het Nederlands elftal onder 16, onder 17, onder 18 en onder 19 en maakte in het seizoen 2005/2006 deel uit van het Olympisch Elftal.

In het seizoen 2006/2007 werd Overtoom door AZ verhuurd aan Stormvogels Telstar, waar hij zijn debuut maakte in de Eerste divisie. Hier speelde hij negen wedstrijden. Zijn contract met AZ werd echter niet verlengd en in het seizoen 2007/2008 kwam Overtoom uit voor de Hoornse topklasser HVV Hollandia. Het jaar erop tekende hij een contract bij Heracles Almelo, waar hij uitgroeide tot vaste waarde voor het elftal.

Op 14 november 2011 maakte Overtoom bekend te willen uitkomen voor het nationale elftal van Kameroen, na een uitnodiging van de Kameroense voetbalbond.

[ws_table id=”1″]