Apple Store Amsterdam

March 2, 2012

De eerste Apple Store in de Benelux, die in Amsterdam, is vanochtend opengegaan voor pers en genodigden. Zaterdag om 10.00 is de formele opening.

Het is een van de grootste Apple Stores ter wereld met 300 werknemers, overwegend afkomstig uit Amsterdam en omstreken. De Apple Store heeft ook een van de grootste Genius Bars, een helpdesk waar klanten hulp kunnen krijgen. De winkel heeft volgens Apple de grootste selectie Apple producten ter wereld. De opening van de Store in het oude Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam liep vertraging op vanwege bezwaren tegen de bouwvergunning.

Met de opening is ook de officiële Apple Store-applicatie te downloaden in Nederland. De applicatie maakt het mogelijk om producten te bestellen en te reserveren en een afspraak te maken met een Genius-medewerker. De Store is overigens ook op zondag geopend, van 11.00 tot 19.00 uur. Er zijn nu 362 Apple stores in twaalf landen, waaronder de Verenigde Staten, China, Japan, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.